Corona maatregelen 1 oktober 2020

Na onderhandelingen met de overheid hebben onze Nederlandse bisschoppen aan parochies gevraagd om het aantal gelovigen tijdens vieringen terug te brengen tot 30.

Gegeven de huidige omstandigheden en adviezen die er uit gaan van de regering en onze bisschoppen raden wij u daarom aan voorlopig de vieringen zoveel mogelijk via internet en/of televisie te volgen. De vieringen in de Brigidakerk te Geldrop-centrum zijn via de internetpagina van de Nicasiusparochie te volgen klik hier. Op RTV Horizon is er om de week een uitzending van een gebedsdienst vanuit één van de kerken van de gemeente Heeze-Leende en Cranendonck.
Overigens gaan – zolang het is toegestaan - alle vieringen in de kerk gewoon door. De bisschoppen raden bezoekers dringend aan om in de kerk - met name bij verplaatsingen, behalve tijdens het ontvangen van de H. Communie - een mondkapje te gebruiken gelieve deze zelf mee te nemen. Voor mensen die geen mondkapje bij zich hebben is er, zolang de voorraad strekt, een mondkapje beschikbaar in de kerk.
Omdat onderhandelingen tussen bisschoppen en de overheid nog steeds gaande zijn en de situatie rond het coronavirus per dag kan verschillen, kunnen regelingen iedere week anders zijn.
Vriendelijk verzoeken wij u ook de berichtgeving op de internetpagina van onze parochie te volgen.
We bidden om uitkomst, wensen u allen veel sterkte toe en houden u op de hoogte.