Een huis-Paaskaars

Creëer een liturgische sfeer

Li­tur­gische sfeer

We leven in een rare tijd. Veel meer mensen dan normaal zijn niet in de gelegen­heid om naar de kerk te gaan. U kunt wel veel kerk­diensten volgen via in­ter­net of op TV, maar dat is toch niet het­zelfde. Mensen zitten nu ook veel meer thuis dan anders vanwege thuis­werken, qua­ran­tai­ne of coronabesmet­ting.

Maar dat we meer thuis zijn, dat biedt ook nieuwe moge­lijk­he­den. Uitda­gingen. Bij­voor­beeld de uit­daging hoe u thuis een li­tur­gische sfeer kunt creëren. Tijdens het volgen van een online kerk­dienst, maar ook tij­dens uw eigen gebeds­mo­menten. Want laten we niet vergeten dat er ook thuis veel moge­lijk­he­den zijn om in gebed te gaan, alleen of samen met uw huis­ge­no­ten.

Denk maar aan de Rozen­krans, het Kroontje van de God­de­lijke Barm­har­tig­heid of een andere litanie, of het bid­den van het Getij­den­ge­bed. En nee, voor dat laatste hoeft u echt geen kloos­ter­ling te zijn, integen­deel!

(Voor meer informatie over het getijdengebed bidden zie: https://www.tiltenberg.org/getijdengebed/)

Het is fijn om symbolen te gebruiken tij­dens uw gebeds­mo­menten thuis, tij­dens het vieren van een stukje huisli­tur­gie of bij het volgen van een vie­ring op een beeldscherm.

Huis-Paaskaars

De zo­ge­naamde huis-Paaskaars is daar­van een mooi voor­beeld. Een huis-Paaskaars is een kleinere vorm van de grote Paaskaars die in de kerken gebruikt wordt. Net als de grote Paaskaars in de kerk is de huis-Paaskaars een symbool van de verrezen Christus. Het licht van de Verrezene, dat schijnt in uw eigen huis: hoe mooi is dat, zeker in deze duistere tijd! Het is een symbool dat ie­der­een aanspreekt, ook kin­de­ren.

Hoe besteld u deze kaars

Achter in de kerken in Geldrop en Heeze ligt een lijst waarop u uw eigen huispaaskaars kunt bestellen. Vul dit formulier in en geef het geld in een envelop met uw naam af op de pastorie. De kaarsen zullen tijdens de paaswake ontstoken worden en na de viering gezegend door de priester. Daarna kunt u uw paaskaars meenemen naar huis. Desgewenste wordt deze eventueel na Pasen bij u thuisbezorgt, gelieve dit dan aan te geven. U kunt ook uw bestelling door mailen naar geldrop@parochienicasius.nl en de kosten betalen via de bank.

Let op we kunnen tot 1 maart garanderen dat uw kaars op tijd binnen is.

Voor de bestelling hebben wij uw naam- adres- telefoonnummer nodig en welke kaars u wilt ontvangen.

A/B hoogte 30 cm €34.-
A/B hoogte 40 cm €41.-