Nationale Bedevaart Brielle op 9 juli

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat in Brielle de Martelaren van Gorcum om het leven kwamen. Het bedevaartsoord staat daar op een bijzondere manier bij stil tijdens de Nationale Bedevaart op 9 juli.

De Nationale Bedevaart kan dit jaar voor het eerst sinds de coronaperiode weer met velen worden gevierd. “We vieren ons geloof in de gemeenschap van de Kerk. Die gemeenschap geeft ons kracht. Dat is ook wat de Martelaren ons laten zien”, zegt pastoor Jack Glas van den Brielle. “Dus kom naar de Nationale Bedevaart op 9 juli, zodat we met velen samen ons geloof kunnen vieren op deze bijzondere historische plaats.”

Vanuit onze Nicasiusparochie willen we ook met zoveel mogelijk mensen deelnemen aan deze bedevaart.

Daarom nodigen we u uit zich aan te melden om met ons mee te trekken naar Den Brielle, waar we samen met vele mensen uit heel Nederland om 11.00 uur de mis vieren met als hoofdcelebrant Mgr. Van den Hende.

1e opstapplaats 07.30 uur: Pastorie Mierlo.

2e opstapplaats 08.00 uur: Pastorie Geldrop

3e opstapplaats 08.30 uur: Pastorie Heeze

11.00 uur pontificale hoogmis

13.30 uur Rozenhoedje te bidden

14.30 uur deel te nemen aan de kruisweg

15.30 uur Vesperviering met sacramentsprocessie en pelgrimszegen.

17.00 uur vertrek uit Den Briel.

Voor meer informatie of opgeven kunt u terecht bij de pastorie in Geldrop. 040-2862364 ma. t/m vrij tussen 09.00 uur en 12.00 uur of via geldrop@parochienicasius.nl.
De kosten voor de bedevaart zijn dan €15.- p.p.
Opgeven is mogelijk zolang er plaatsen zijn in de bus.