R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

Communie Sterksel

De eerste communieviering vindt om het jaar in Sterksel plaats, d.w.z. groep 4 en groep 5 worden samengevoegd. De parochie neemt het initiatief om de ouders van de mogelijke eerste communicanten aan te schrijven en uit te nodigen voor de informatieavond.
Er vinden twee informatieavonden plaats. Hierbij wordt de betrokkenheid van de ouders bij het eerste communieproject sterk benadrukt. Onder leiding van de pastoor en twee contactouders zal de voorbereiding plaatsvinden. Er bestaat een eigen eerste communieproject, dat op school wordt gegeven. Daarnaast zijn er blokmiddagen waarbij de kinderen vertrouwd worden gemaakt met brood bakken, met gebed en vergeving én met een rondgang door de kerk. Er zullen drie belangrijke vieringen in de kerk zijn: de kennismakingsviering, de presentatieviering én de eerste communieviering. Hierbij worden naast de ouders, opa’s en oma’s ook de peetouders uitgenodigd en erbij betrokken. De datums voor deze vieringen worden tijdens de 1e informatieavond bekend gemaakt.

Kinderen die niet in Sterksel naar school gaan, maar toch in aanmerking komen voor de eerste communieviering alhier, kunnen de nodige informatie ontvangen in de pastorie in Leende (tel. 040-2061215).

In het schooljaar 2021-2022 zal in de kerk te Sterksel geen 1e communieviering plaatsvinden.