R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

Maandag 24 juni Geboorte St. Jan de Doper, openluchtmis Leenderstrijp.

24 juni wordt binnen de katholieke traditie de geboortedag gevierd van St. Jan de Doper. Rond het St. Jans kapelletje in Leenderstrijp is het sinds jaar en dag traditie om op die dag jaarlijks een openluchtmis te vieren vanwege het geboortefeest van St. Jan de Doper. De viering vindt plaats aan de voet van het kapelletje aan de Kapelstraat in Leenderstrijp om 19.30 uur. Tijdens de H. Mis worden traditiegetrouw de St. Janstrossen gezegend die door de bewoners van Leenderstrijp zijn geplukt. Van harte welkom!

Zomerconcert in de pastorietuin van Leende

Ter gelegenheid van het 550-jarig jubileum van de Sint-Petrus’ Bandenkerk Leende is er op zaterdag 22 juni a.s. een bijzonder zomerconcert van de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende in de pastorietuin.

Lees meer

Bedevaart naar Handel

Programma 356ste bedevaart 28 en 30 juni a.s.

Thema Handelse bedevaart 2023: “Pelgrims van hoop, met Maria biddend voor vrede”

Lees meer

Nationale Bedevaart naar Brielle

Op zondag 14 juli staan we stil bij de Martelaren van Gorcum, waar de patroonheilige van onze parochie er één van was: de H. Nicasius. Op zaterdag 6 juli vindt de Nationale bedevaart plaats in Brielle.

Vanuit heel Nederland trekken er pelgrims naar het bedevaartsoord waar de Martelaren om het leven zijn gebracht. We willen u daarom ook uitnodigen om met ons mee te trekken naar Brielle, zodat we met velen samen ons geloof kunnen vieren op deze bijzondere historische plaats.

Lees meer

HOOR JE MIJ? – een bedevaart voor gezinnen

Net als voorgaande jaren organiseert de afdeling Familiepastoraat van het bisdom van ’s-Hertogenbosch een dag voor gezinnen. Gezinnen worden uitgenodigd om op zaterdag 31 augustus af te reizen naar Waalre. Daar treden zij in het voetspoor van de heilige Willibrord. Hij stichtte er ooit zelf een kerk. Willibrord leert grote en kleine mensen van nu in roerige tijden contact te houden met de stem van God. HOOR JE MIJ?

Lees meer

Kinderkoor H. Brigidakerk

Omdat er in de afgelopen jaren weer animo bleek te zijn voor een koor en er veel kinderen enthousiast meezongen tijdens de communievoorbereidingen, gaan we weer een kinderkoor beginnen in de H. Brigidakerk. 

Lees meer

Nagenieten van De Lindse Passion!

Alweer bijna een maand geleden hebben, in de schemer van Paaszaterdagavond, duizenden toeschouwers genoten van een imposante en emotionele uitvoering van De Lindse Passion. Eén van de vele activiteiten waarmee het 550-jarig jubileum van het Leendse kerkgebouw dit jaar wordt gevierd.

Lees meer

Peuterkerk

Vanaf januari vindt er in onze parochie twee keer per maand een peuterviering* plaats elke 2de vrijdag van de maand in de Heilige Brigidakerk in het centrum van Geldrop. En elke 4de vrijdag van de maand in de H. Luciakerk in Mierlo. Kinderen van nul tot vier jaar komen met hun ouder(s) en/of opa en oma voor een half uur samen in de kerk.

Lees meer