R.K. Parochie Heilige Nicasius

logoinjpg

psysalon

Ontmoeten, Luisteren, Praten, Delen.
Bewust om gaan met je omgeving. Geeft een heel andere beleving.
Woensdag 28 juni 2023 om 19.30 uur St. Jozefplein 4 te Geldrop.

Lees meer

24 juni Geboorte St. Jan de Doper, openluchtmis Leenderstrijp.

24 juni wordt binnen de katholieke traditie de geboortedag gevierd van St. Jan de Doper. Rond het St. Jans kapelletje in Leenderstrijp is het sinds jaar en dag traditie om op die dag jaarlijks een openluchtmis te vieren vanwege het geboortefeest van St. Jan de Doper. De viering vindt plaats aan de voet van het kapelletje aan de Kapelstraat in Leenderstrijp om 19.30 uur. Tijdens de H. Mis worden traditiegetrouw de St. Janstrossen gezegend die door de bewoners van Leenderstrijp zijn geplukt. Van harte welkom!

bedevaart Handel

Bedevaart Geldrop-Handel

Programma 355ste bedevaart 23, 24 en 25 juni a.s.

Thema Handelse bedevaart 2023: “Maria, wees de lijdende mensheid nabij”

Lees meer

Bedevaart naar Brielle

Op zondag 9 juli staan we stil bij de Martelaren van Gorcum, waar de patroonheilige van onze parochie er één van was de H. Nicasius. Op zaterdag 8 juli vindt de Nationale bedevaart plaats in Brielle.

Lees meer

Oecumenisch Bijbellezen

In de afgelopen (corona-) tijd zijn we regelmatig benaderd met de vraag wanneer het oecumenisch Bijbellezen weer van start gaat. Daarom verheugt het ons u/jou te kunnen meedelen dat we weer met een nieuwe cyclus gaan beginnen. Vanuit beide kerken, protestants en katholiek gaan we naar de lezingen kijken die in beide kerken op zondag aan de orde zijn.

Lees meer

Radio Maria Nederland

Met grote dankbaarheid en vreugde deelt Radio Maria Nederland mee dat Pieter Zimmermann vanaf 1 september 2022 de nieuwe priester-directeur zal zijn.

Lees meer